Nieuwe cursussen Rijn Sport Patent voor de recreatievaart Deel 1 en Deel 2

Bij voldoende belangstelling houdt de Stichting voor Actieve Watersportbeoefenaars (S.A.W.) in 2020 weer een cursus Rijn Sport Patent deel 1 voor het riviergedeelte tussen Spijk en Ober-Lahnstein.  De lessen worden gegeven tijdens vaartochten met een Rijn cruiseschip ‘’.  De cursisten werken  in twee groepen: de ene krijgt theorie de ander doet praktijkervaring op. Dat deze aanpak werkt bewijst het slagingspercentage van nagenoeg 100 procent.

Het Rijn Sport Patent is voor het bevaren van de Rijn in Duitsland verplicht voor jachten van 15 tot 25 meter. Hier geldt een speciaal examen voor, dat per riviergedeelte wordt afgegeven. Dit rivierdeel moet vóór het examen vier keer zijn bevaren in zowel de op- als de afvaart. De cursus bevat dan ook vier verplichte vaartochten, met onderweg praktijk- en theorielessen van in de Rijnvaart gespecialiseerde docenten. De vaartochten worden gemaakt met een luxe passagiersschip. Behalve plaatselijke bekendheid komen inzicht en vaargedrag tijdens de cursus uitgebreid aan bod. Volgens de S.A.W. kunnen de vaartochten daarom ook interessant zijn voor eigenaren van schepen van minder dan 15 meter. Bovendien is het mogelijk om één of meer reizen als passagier/ toehoorder mee te varen.

 

Cursus: Rijn Sport Patent Deel 1 Traject Nijmegen – Oberlahnstein v.v.

De vier verplichte vaartochten voor Rijn Sport Patent deel 1 vertrekken vanuit Nijmegen vanaf vrijdag.  Inschepen kan al op donderdagavond.

 

Cursus: Rijn Sport Patent Deel 2 Traject Koblenz – Oberlahnstein.

De vier verplichte reizen voor deel 2 worden in één week gevaren.

Deze cursus wordt maar eens per 3 of 4 jaar georganiseerd. Vertrek vanuit Nijmegen.

 

Als u belangstelling heeft om aan een der bovenstaande opleidingen deel te nemen is het zaak snel te reageren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat

 

Secretariaat opleidingen:

De Karn 2 6581 WJ Malden
Tel: 024-3581836.  Mobile 06 225 25 998

Nieuws

  Tips voor het onderhoud van een reddingsvest   Reddingsvesten hebben onderhoud nodig. De self-inflatable / automatisch opblaasbare reddingvesten zijn technische producten die naast een regelmatige keuring, ook onderhouden moeten worden. Tips...

Locaties

Nijmegen, Waalkade
Nijmegen, Schipperscentrum
Niftrik
Mainz, Rijn kade
Koblenz, sluis