Over SAW

Stichting voor Actieve Watersporters

In 1990 vonden een aantal watersporters dat er hoofdzakelijk en alleen voor zeilers wedstrijden en opleidingen waren. Spontaan werd besloten om hier wat aan te doen. Zij begonnen met de organisatie van nautische toertochten en al snel volgden lezingen en vaaropleidingen (vaarschool). In 1992 werd een voorlopig bestuur geformeerd. Om professioneel te kunnen werken werd de S.A.W. "Stichting voor Actieve Watersporters" opgericht, zonder commerciële belangen. De kwaliteit moet hoog in het vaandel staan en onderstaande doelstellingen waar maken:

De belangen van de watersportrecreant met name de pleziervaart behartigen. Het uitbreiden en de kwaliteit bewaken van theoretische en praktische vaaropleidingen voor de watersporter. Het verbeteren van de veiligheid van schip en bemanning.
De relatie verbeteren tussen recreatie en beroepsvaart. Zoveel mogelijk ondersteuning bieden aan verenigingen en andere watergebonden organisaties.
Het organiseren van praktijkdagen en weekenden. vaartrainingen, lezingen, voorlichtingsavonden en excursies.

De S.A.W. kreeg in 1994 als thuisbasis het K.S.C.C.Schipperscentrum dat ligt afgemeerd in de Waalhaven te Nijmegen.

Vanaf januari 2003 is de vaarschool S.A.W. een door het KNMC erkende motorbootvaarschool .

 

Vaarschool S.A.W.
Telefoon: 024-3581836
Mobiel: 06-225 25 998

Nieuws


Met een Rijn cruise schip naar Boot Düsseldorf.
De Stichting Actieve Watersport- beoefenaars S.A.W. organiseert wederom in samenwerking met het blad “Motorboot” van vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari 2024 voor het twaalfde jaar de educatieve vaartocht naar Boot Düsseldorf.

Locaties

Nijmegen, Waalkade
Nijmegen, Schipperscentrum
Niftrik
Mainz, Rijn kade
Koblenz, sluis